ADANA / KOZAN - Pekmezci Şehit Bircan İlhanlı Ortaokulu

Pekmezci Şehit Bircan İlhanlı Ortaokulu

Pekmezci Köyü Kozan Adana
Vizyon
Bilimsel ve akılcı düşünme becerisini ilke edinen, yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş, bilgiye ulaşabilen ve paylaşabilen, İletişim becerilerine sahip, teknolojiyi etkin biçimde kullanabilen, insanlığın ortak değerlerini benimsemiş, yaratıcı, üretken, takım çalışmasına yatkın, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen bireyler yetiştirmektir. Mensubu olmaktan gurur duyulan, yüksek kalitede eğitim anlayışıyla, çalışanların huzur bulduğu, öğrencilerinin akademik ve kültürel başarıları ile çevresinde örnek teşkil eden bir okul olmak.
Misyon
Ulusumuzun kültürel değerlerini benimsemiş, Atatürkçü, bilimi rehber edinmiş, beden ve zihin yönünden sağlıklı ve dengeli yetişmiş, doğaya saygılı, dünyanın her yerinde başarılı olacağına inanmış, hak ve sorumluluklarını bilen, dinine, diline, bayrağına sahip çıkan, hoşgörülü, yardımsever, empati kurabilen, özgüvenli tam, yaratıcı ve çağdaş bireyler yetiştiren ve tercih edilen kurum olmak.
Öğretim Şekli :TAM GÜN
8.20-15.10
klima+soba
Ulaşım
Pekmezci, Kozan Kadirli yolu üzerinde yer almaktadır. Ana yola 500m mesafadedir. Ana yoldan her iki ilçeye ulaşım sağlanmaktadır. Öğretmenler servis ve kendi arabalarıyla ulaşımı sağlamaktadır.
KÖyümüze günlük servisler ve Adana büyükşehir belediyesi dolmuşu çalışmaktadır.
KÖY
Pekmezci, Adana il merkezine 72km, ilçe merkezine 12 km uzaklıktadır.
Sportif Etkinlikler
OKULUMUZ 7. SINIF ÖĞRENCİSİ GİZEM DOĞAN İLÇEDE YAPILAN 100 METRE KOŞUSUNDA İLÇE BİRİNCİSİ OLDU.
Bilimsel Etkinlikler
4006 BİLİM FUARINA 2015-2016,2016-2017 YILLARINDA KATILDIK.2017-2018 YILINDA YAPTIK.